Connect with us

National

Efectivele Ministerului Afacerilor Interne – la datorie în minivacanța prilejuită de Sfintele Sărbători Pascale

Published

on

În perioada 30.04 – 03.05.2021, aproximativ 26.000 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și piloți ai MAI vor fi pregătiți să intervină pentru menținerea ordinii publice, prevenirea faptelor antisociale, sprijinirea cetățenilor în cazul unor situații de urgență și descurajarea activităților sau comportamentelor care pot favoriza răspândirea virusului SARS-CoV-2.

În zona celor peste 12.300 de lăcașuri de cult ortodox din țară, la care se estimează participarea a peste 1,7 milioane de persoane, măsurile de siguranță publică, precum și cele de prevenire și stingere a incendiilor vor fi asigurate de aproximativ 14.000 de efective ale MAI.

Aproape 10.000 de polițiști vor acționa, în medie, zilnic, în sistem integrat, împreună cu Jandarmeria Română și cu celelalte instituții ale statului cu atribuții în asigurarea ordinii și liniștii publice și respectarea măsurilor de sănătate publică.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere și fluidizarea traficului, pe drumurile publice vor fi în teren aproape 1.600 de polițiști rutieri. Misiunile acestora vor fi sprijinite de piloții Inspectoratului General de Aviație al MAI, care vor asigura supravegherea aeriană a traficului rutier pe cele mai tranzitate rute din țară.

Efectivele Poliției și Jandarmeriei vor fi prezente în zonele aglomerate în această perioadă: mall-uri, piețe, zonele organizate pentru vânzarea produselor tradiționale, precum și în stațiunile montane.

Pompierii vor fi și ei la datorie în aceste zile, pregătiți să intervină pentru acordarea asistenței medicale de urgență, pentru stingerea incendiilor și salvarea persoanelor din medii ostile vieții. Pentru toate aceste misiuni, vor fi mobilizați, zilnic, peste 5.000 de pompieri.

În noaptea de Înviere, în toate localitățile este permisă circulația credincioșilor în intervalul orar 20.00 – 05.00 pentru participarea la slujbele religioase. Efectivele MAI vor avea o prezență activă în stradă în această perioadă, în întreaga țară, principala preocupare fiind prevenirea incidentelor și comportamentelor antisociale, și nu sancționarea cetățenilor.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne transmite tuturor românilor multă sănătate și Sărbători Pascale liniștite!