Connect with us

Fapt divers

Efectul radiaţiilor UV asupra ochilor

Expunerea îndelungită la razele solare UV a fost legată de leziuni oculare.

Published

on

Protecţia solară este unul dintre subiectele cele mai discutate de către medicii dermatologi în timpul anului şi în mod special, vara.
Ştii deja că expunerea îndelungată la soare sau utilizarea saloanelor de bronzat poate să ducă nu numai la arsuri grave şi la deteriorarea pielii dar şi la temutul cancer de piele.

Este extrem de important să îţi protejezi tenul şi pielea, nu doar atunci când mergi la plaja ci în fiecare zi, dar trebuie să mai ştii un lucru extrem important: razele UV nu afectează doar pielea, ci şi ochii.

Pericolele razelor ultraviolete asupra ochilor

Expunerea îndelungită la razele solare UV a fost legată de leziuni oculare, inclusiv cataractă, degenerare maculară şi de alte afecţiuni care pot cauza pierderea temporară a vederii.

De asemenea, cercetările în domeniu arată că radiaţia solară vizibilă de înaltă energie (HEV) numită şi „blue light” – poate creşte riscul pe termen lung de degenerare maculară, iar persoanele cu concentraţii scăzute de vitamina C sau alţi antioxidanţi în sânge sunt mai predispuse la riscul de a suferi astfel de leziuni cauzate de această radiaţie.

În timp ce majoritatea oamenilor se gândesc la razele UV atunci când vorbesc despre radiaţiile ultraviolete, este important să ştii că există mai multe tipuri de radiaţii solare de care ar trebui să te fereşti şi că UV este doar un termen general.

 

Sursă: Descopera

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: