Connect with us

Regional

Elevii Colegiului „Frații Buzești” au participat la acțiunea de educație medicală, Fii pregătit!

Published

on

Joi, 23 noimebrie 2023, Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Dolj a organizat, la Colegiul Național „Frații Buzești” din Craiova, acțiunea de educație medicală, Fii pregătit!

Sala de sport a Colegiului Național Frați Buzești a fost gazda ediției a II-a a acestei campanii, prima, desfășurându-se la Școala Gimnazială Rojiște.

Acțiunile privin acordarea primului ajutor au fost realizate cu ajutorul manechinelor, elevii având șansa să simuleze practic măsurile specifice pe care le pot acorda în diverse situații.
În cadrul activităților de nutriție și prevenție a unor afecțiuni sezoniere au fost organizate sesiuni de pregătire teoretică și simularea unor situații concrete pentru ca informațiile primite să fie mai ușor asimilate.

Azi o să le vorbim elevilor, împreună cu colegii noștri de la Facultatea de Medicină Dentară și colega noastră, dna. dr. Cristiana Geormăneanu de la Medicină de Urgență, de câteva aspecte cu care ei se confrunta în viața de zi cu zi, și anume vorbim de igiena orală și de pericolele pe care le aduce aceast acest tip de viață nouăa declarat conf. univ. dr. Constantin Kamal

Tipuri de activități oraganizate:
– Măsuri de prim ajutor – coordonator activitate șef lucrări univ. dr. Cristiana Geormăneanu;
– Nutriție și prevenție în afecțiunile de sezon – coordonatori activitate conf. univ. dr. Constantin Kamal și asist. univ. dr Codruța Constantinescu
– Prevenție în sănătatea orală – coordonatori activitate conf. univ. dr. Oana Andreea Diaconu; asit univ. dr. Andreea Stănuși.

sursă foto: Ologu Stancu Teodora