Connect with us

National

Elevii de clasa a 12-a încep, de astăzi, simulările probelor scrise de la bacalaureat

Published

on

Elevii de clasa a 12-a încep, de astăzi, simulările probelor scrise de la bacalaureat, în condiţii similare examenului real, care va avea loc în vară.

Notele obţinute la simulări NU se trec nici măcar în catalog, dar ar urma să fie folosite pentru discuţiile dintre elevi, părinţi şi cadrele didactice, pentru a se vedea ce mai trebuie făcut pentru ca în vară absolbenţii de liceu să se obţină o notă bună. Felicia Mocanu are detalii despre simulările de zilele acestea:


Simularea examenului de Bacalaureat se face după o programă uşor redusă faţă de cea care va fi în vară, când va fi parcursă întreaga materie de anul acesta. Şi chiar dacă notele obţinute la aceste simulări nu contează în niciun fel pentru media din liceu sau pentru examenul în sine, vicepreşedinta Coaliţiei pentru Educaţie, Simona David-Crisbăşanu, îi încurajează pe tinerii să participe la testările de zilele acestea:

Elevii de clasa a 12-a încheie anul şcolar pe 2 iunie, iar Bacalaureatul are loc în perioada 12 – 29 iunie. Probele cu cele mai mari emoţii – cele scrise – sunt programate în zilele de 26, 27 şi 28 iunie.

%d blogeri au apreciat: