Connect with us

National

Elevii de religie catolică nu sunt obligaţi să participe la cursuri între 29 martie – 2 aprilie

Published

on

Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, a anunţat că elevii de religie catolică nu sunt obligaţi să participe la cursuri între 29 martie – 2 aprilie, având în vedere că pe 31 martie este Paştele catolic. În cazul profesorilor de religie catolică, decizia va aparţine fiecărei şcoli în parte.

Ligia Deca a precizat că în funcţie de ponderea cadrelor didactice, Consiliul de Administraţie al unităţii de învăţământ poate decide suspendarea cursurilor pentru vinerea mare, prima, a doua şi a treia zi de Paşti, şi stabilirea modalităţilor de recuperare.

„De asemenea, elevii care aparţin unui cult religios legal altul decât cel ortodox, pentru care Paştele se celebrează în data de 31 martie, nu au obligaţia participării la cursuri în perioada 29 martie -2 aprilie, fiindu-le motivate, la cerere, absenţele înregistrate. Am trimis deja această informare şi fiecare Consiliu de Administraţie deja discută şi decide în funcţie de ponderea cadrelor didactice şi de numărul elevilor care se încadrează în aceste prevederi”, a explicat Ligia Deca, într-o conferință de presă organizată de Ministerul Educației.