Connect with us

National

Elevii nu vor mai avea voie să aibă în posesia lor telefoane la ore

A fost adoptat un nou regulament-cadru de funcţionare şi organizare a şcolilor

Published

on

Elevii nu vor mai avea voie să aibă în posesia lor telefoane la ore. Totodată, va fi interzisă sancţionarea şcolarilor care nu poartă uniformă, folosirea notelor ca metodă de coerciţie cât şi eliminarea elevului de seviciu. Acestea sunt doar câteva dintre modificările regulamentului-cadru de organizare a unităţilor de învăţământ preuniversitar.

Ministrul Educaţiei Liviu Pop a anunţat, pe Facebook că a fost adoptat un nou regulament-cadru de funcţionare şi organizare a şcolilor.

Reprezentanţii elevilor afirmă că deşi unele dintre modificări sunt binevenite pentru şcolari, procedura rămâne una ilegală pentru că s-a realizat fără consultare publică.

Printre schimbările adoptate de Liviu Pop se numără că „pe durata orelor de curs telefoanele mobile se păstrează în locuri special amenajate din sala de clasă , setate astfel încât să nu deranjeze procesul educative” (articolul 197), „rezultatul evaluării, exprimat prin calificativ, nota, punctaj etc. nu poate fi folosit ca mijloc de coerciţie, acesta reflectând strict rezultatele învăţării, conform prevederilor legale” (aliniat 3, adăugat la articolul 113), iar la articolul 198 se adaugă un aliniat care prevede interzicerea serviciului pe şcoală cât şi sancţionarea elevilor care nu poartă uniforma unităţii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: adevarul.ro

%d blogeri au apreciat: