Connect with us

National

Elevii nu vor să poarte uniformă școlară

Published

on

Cu câteva zile în urmă, a fost înregistrată o iniţiativă legislativă, la Senatul României, privind modificarea Legii Educaţiei Naţionale nr. 1/2011, în sensul introducerii obligativităţii purtării uniformei şcolare, pentru elevii din România. Proiectul de lege prevede acordarea, de către autorităţi, a unor bonuri valorice, de 350 de lei, pentru achiziţionarea acestor uniforme.

Consiliul Naţional al Elevilor contestă ferm această propunere, din următoarele motive: instituirea obligativităţii purtării uniformei în rândul elevilor nu atrage după sine şi creşterea calităţii actului educaţional; uniforma şcolară nu poate spori securitatea în şcoală, în lipsa unor alte măsuri de siguranţă (servicii de pază, servicii de monitorizare audio-video etc.); impactul bugetar, pe care l-ar avea o astfel de măsură, având în vedere că, în România, sunt înmatriculaţi aproximativ 2,8 milioane de elevi.

„În asemenea contexte de criză, ne dăm seama că problema echităţii în sistemul de învăţământ nu poate fi rezolvată prin uniforme şcolare, ci prin acţiuni de impact şi servicii sociale calitative. Cei 350 de lei pot fi folosiţi pentru achiziţionarea de echipamente pentru accesarea şcolii online, motiv pentru care solicităm retragerea acestei iniţiative legislative lipsite de fundament”, a declarat Antonia-Laura Pup, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: