Connect with us

Muzica si film

Eminem a lansat ediția extinsă pentru cea de-a 20-a aniversare a albumului “The Eminem Show”

Published

on

Eminem a lansat ediția extinsă pentru cea de-a 20-a aniversare a albumului “The Eminem Show”. Reeditarea deluxe conține 18 piese bonus (spectacole live, instrumentale și o melodie nelansată), niciuna dintre acestea nu era disponibilă anterior pentru descărcare sau streaming.

În ciuda schimbării datei, proiectul a debutat totuși pe locul 1 în Billboard 200, pe baza unui număr uluitor de vânzări într-o zi, de 284.000 de discuri – singurul album din istorie care a realizat o astfel de performanță. În săptămâna următoare, “The Eminem Show” a vândut 1,3 milioane de copii, ceea ce reprezintă, în prezent, al șaptelea cel mai bine vândut din SUA, în prima săptămână, din toate timpurile.

Proiectul a apărut atât ca cel mai bine vândut album în SUA, cât și ca cel mai bine vândut album la nivel mondial în 2002. Albumul a obținut certificarea de diamant de la RIAA (premiat pentru vânzări de peste 10 milioane de exemplare în Statele Unite). Acesta a vândut 27 de milioane de exemplare în întreaga lume.

Odată cu câștigarea unei nominalizări pentru Albumul Anului la cea de-a 45-a ediție a Premiilor Grammy, “The Eminem Show” a câștigat la categoria Cel mai bun album rap, în timp ce single-ul său principal, de șapte ori platină, „Without Me” a câștigat cel mai bun videoclip muzical.

După cum a spus Eminem pentru SPIN Magazine la acea vreme, „Unul dintre lucrurile frustrante a fost legat de oamenii care spuneau: „Trebuie să înjure pentru a vinde discuri”, spune el. „De aceea, cu acest album, am redus un pic până la valoarea șocului. Am vrut să arăt că sunt un artist solid și că sunt aici pentru a rămâne.”

Produs executiv de Dr. Dre – cu cele mai multe piese produse de Eminem alături de colaboratorul său de lungă durată Jeff Bass – “The Eminem Show” conține colaborări cu Dr. Dre, Nate Dogg, Dina Rae, Obie Trice și D12. Pe lângă „Without Me”, albumul conține single-uri de succes precum „Cleanin’ Out My Closet”, „Superman” și „Sing for the Moment”. Numit cel mai bun album din 2002 de către Blender, Muzik și LAUNCH, “The Eminem Show” a fost, de asemenea, salutat drept unul dintre cele mai bune albume ale anilor 2000 de o varietate de publicații.

Mai târziu în acest an, Eminem va lansa ediții fizice ale The Eminem Show (20th Anniversary Expanded Edition), inclusiv un set de vinil de patru LP împreună cu versiuni pe CD și casete.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: