Connect with us

Sport

Emma Răducanu, noua campioană de la US Open

Published

on

Emma Răducanu a devenit prima jucătoare de tenis din istorie, venită din calificări, care câştigă un turneu de Mare Slam, după ce a învins-o, în două seturi (6-4, 6-3), pe canadianca Leylah Fernandez, în finala US Open. Succesul este şi mai impresionant ținând cont de faptul că jucătoarea britanică se afla pe locul 150 mondial, înaintea acestei competiții.  

„Am impresia că trăiesc un vis. Mi-am dorit întotdeauna să câştig un turneu de Mare Slam. Este ceva la care te gândeşti şi pentru care te pregăteşti. Însă nu îmi vine încă să cred că am reuşit această performanţă”, a declarat noua campioană, după finală.

Începând de luni, Emma Răducanu, la numai 18 ani, va deveni cea mai bine clasată jucătoare britanică, urcând pe locul 23 WTA, graţie succesului de la US Open. Ea este cea mai tânără laureată a unui turneu major, după rusoaica Maria Şarapova, învingătoare la Wimbledon în 2004, la vârsta de 17 ani.
Regina Elisabeta a II-a a Marii Britanii şi premierul britanic Boris Johnson i-au transmis mesaje de felicitare noii campioane, care a intrat în posesia unui cec în valoare de 2,5 milioane dolari, în urma victoriei de sâmbătă.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: