Connect with us

International

Emmanuel Macron a cerut iniţierea de discuţii cu liderii protestatarilor

Published

on

În Franţa, preşedintele, Emmanuel Macron, i-a cerut ieri premierului Edouard Philippe să iniţieze discuţii cu liderii protestatarilor din mişcarea denumită „Vestele galbene”. Francezii protestează de 3 săptămâni din cauza scumpirii carburanţilor şi scăderii nivelului de trai, iar în ultimele zile au solicitat şi demisia preşedintelui Emmanuel Macron. Numai la Paris aproape 400 de persoane au fost reţinute de poliţie, iar peste 100 au fost rănite. Manifestanţii au incendiat magazine, sedii de bănci şi maşini. Demonstraţii au avut loc şi în alte mari oraşe franceze, cele mai violente la Marsilia şi Toulouse, unde aproape 50 de poliţişti au fost răniţi. Francezii se declară şocaţi de actele de violenţă:

„Îi voi respecta întotdeauna pe cei care nu vor fi de acord şi voi asculta mereu opoziţia, dar niciodată nu voi accepta violenţele”, a spus preşedintele Emanuel Macron, care se confruntă cu cea mai gravă criză a mandatului său prezidenţial:

Liderii mişcării „Vestele galbene” au anunţat că pregătesc noi proteste la sfârşitul acestei săptămâni pentru a determina executivul de la Paris să scadă taxele la benzină şi motorină.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: