Connect with us

International

Emmanuel Macron se va adresa Parlamentului European

Va insista pe nevoia de „acţiune urgentă”

Published

on

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, se va adresa, astăzi, pentru prima dată, Parlamentului European, reunit în şedinţă plenară, la Strasbourg. El va încerca să-i convingă pe euro-deputaţi să susţină proiectul său de reformă profundă a Uniunii Europene, prezentat pe larg în campania pentru alegerile prezidenţiale de anul trecut, pe care le-a şi câştigat.

Potrivit unui comunicat al biroului de presă de la Elysée, Macron va insista pe nevoia de „acţiune urgentă”, în contextul dificil care există atât în interiorul Uniunii, dar şi din exterior. Aceste dificultăţi sunt legate, în interior, în primul rând, de rezultatele recentelor alegeri din Italia şi Ungaria, câştigate de partide naţionaliste, populiste şi euro-sceptice, iar în exterior, de războiul din Siria, de politica imprevizibilă a preşedintelui american Donald Trump şi de relaţiile reci ale preşedintelui rus, Vladimir Putin, cu Uniunea Europeană.

De altfel, preşedintele Franţei va dedica întreaga zi chestiunilor europene. După cum transmite Agenţia France Presse, Emmanuel Macron se va deplasa, după-amiază, la Epinal, în estul ţării, pentru a lansa „consultările europene cu cetăţenii”, prima dezbatere dintr-o serie consacrată refomei Uniunii. Iar mâine, preşedintele Franţei va face o vizită la Berlin, unde va discuta cu cancelarul Angela Merkel despre viitorul zonei euro.