Connect with us

International

,,Energia nucleară – raționalul învinge superficialul,,

Published

on

Liderii mondiali s-au reunit la Dubai, in Emiratele Arabe Unite, cu ocazia Summitului Mondial pentru acțiuni climatice, pentru a lansa cea de a 28 a Conferință a Națiunilor Unite asupra schimbărilor climatice (COP28).

Peste douăzeci de state, printre care și România, au chemat sambătă, într-o declarație comună la COP28, la triplarea capacităților de energie nucleară la nivel mondial până în 2050 în raport cu 2020, în scopul reducerii dependenței de cărbune și gaz. Asta după ce la nivelul UE cu greu s-a acceptat trecerea energiei nucleare în taxonomie și plasarea acesteia ca și combustibil de tranziție în anul 2022.

Disputa cu privire la modul de tratare a energiei nucleare în UE, privind modul în care Europa intenționează să avanseze către o energie mai curată, a fost tranșată în favoarea dezvoltării capacităților de producere a energiei nucleare în viitor ne-a informat Dumitru Chisăliță, președintele Asociației Energia Inteligentă, care a acordat un interviu, pe această temă, postului Radio Romania Oltenia Craiova:

A consemnat Mirela Dobre – Radio România Oltenia-Craiova

Sursă foto: consilium.europa.eu