Connect with us

International

Episodul afgan şi criza submarinelor arată că Uniunea Europeană ‘nu mai poate conta’ pe Statele Unite pentru a-i garanta protecţia

Published

on

Episodul afgan şi criza submarinelor arată că Uniunea Europeană ‘nu mai poate conta’ pe Statele Unite pentru a-i garanta protecţia – a declarat ieri ministrul francez al economiei, Bruno Le Maire.

El a arătat că prima lecţie care trebuie trasă este aceea că Uniunea Europeană trebuie să-şi construiască independenţa strategică. În opinia ministrului francez, Statele Unite nu mai au decât o singură preocupare strategică, aceea de a contracara China.

Declaraţiile au fost făcute în contextul în contextul conflictului diplomatic izbucnit între Franţa, pe de o parte, şi Statele Unite şi Australia, pe de alta, după anularea, de către Canberra, a unui contract de achiziţionare a mai multor submarine militare franţuzeşti, pe fondul unui acord strategic Statele Unite-Marea Britanie-Australia.

Tot astăzi, la New York, ministrul francez de externe Jean-Yves Le Drian i-a declarat omologului său american Anthony Blinken că pentru depăşirea crizei dintre celor două ţări va fi nevoie de timp şi de fapte concrete.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: