Connect with us

Fapt divers

„Este 1 aprilie, oameni buni!”

Published

on

Încălzirea tot mai accentuată a climei, dovedită și în acest an de temperaturile mult peste cele obișnuite înregistrate la Craiova i-a făcut pe edilii orașului să pregătească o strategie de transformare a parcului Romanescu într-un paradis tropical. În următoarele toți copacii, unii plantați încă de la înființarea parcului, vor fi tăiați și înlocuiți cu peste 87.000 de palmieri și arbuști importați din zonele calde, astfel că, pe lângă sera propusă a se construi în Grădina Botanică, locuitorii și vizitatorii Craiovei vor putea beneficia de încă un spațiu de agrement ce-i va duce cu gândul la pădurea amazoniană. Vor fi plantate sute de mii de orhidee și vor fi aduse câteva sute de păsări colibri care vor fi aclimatizate pentru a poleniza florile. Pentru completarea autenticității, în lacul aflat în incinta parcului vor fi aclimatizați și câțiva crocodili. Într-o primă estimare, proiectul va costa municipalitatea peste 14 milioane de euro pe care primăria speră să-i obțină prin PNRR.

=========

Cel mai mare câine din lume a fost descoperit într-o comună din Dolj, la Leu, în curtea ciobanului Vasile Dindărăt. Acest ciobănesc mioritic poreclit Little, are o înălțime la grebăn de 2,11 metri și o greutate de peste 500 de kilograme. Ciobanul a făcut deja demersuri pentru ca în perioada imediat următoare câinele său să fie omologat în Cartea Recordurilor.

=========

La noapte România va reveni la ora de iarnă. O contestație depusă de către un ONG a fost acceptată și susținută de Înalta Curte de Casație și Justiție. În conformitate cu norme europene care urmează să fie aprobate, trecerea de la ora de iarnă la ora de vară va fi interzisă în Uniunea Europeană pe baza opiniei specialiștilor că schimbarea orei afectează bioritmurile cetățenilor producându-le diferite tulburări și micșorând productivitatea. Costul schimbării orei la nivelul Uniunii Europene e de peste 1 miliard de euro, iar în aceste condiții România se aliniază statelor care refuză să schimbe ora hotărând ca începând din această noapte să se revină la ora de iarnă pentru tot restul anului.