Connect with us

National

Este ziua Congresului PNL, la care mii de delegaţi vor alege viitorul lider al partidului,

Published

on


Este ziua Congresului PNL, la care mii de delegaţi vor alege viitorul lider al partidului, după luni de campanie dură cu atatcuri fără precendent ale celor doi contracandidaţi – Ludovic Orban şi Florin Cîţu -, atacuri care au lovit însă şi în imaginea acestei formaţiuni politice.

Iar în joc este mai mult decât funcţia de preşedinte PNL – de rezultatul de astăzi depinde şi cea de prim ministru şi inclusiv refacerea, mai mult sau mai puţin rapidă, a coaliţiei de drepta şi a majorităţii parlamentare.

Cu o miză aşa de mare la congres şi-a anunţat participarea şi preşedintele Klaus Iohannis. Urmăreşte subiectul Alina Bordeiaşu:Cei cinci mii de delegaţi liberali din toată ţara vin la Romexpo, într-un Bucureşti intrat în scenariul roşu cu restricţii suplimentare.

Organizatorii spun că majoritatea reprezentanţilor PNL sunt vaccinaţi, cîteva sute vor fi testaţi la intrare, iar la congres vor sta la distatanţă de un metru unii de alţii.

Aşa că regulile de protecţie anti-covid ar fi respectate, susţin liberalii, în contextul în care noi măsuri aprobate ieri permit organizarea de evenimente la interior cu mulţi participanţi dacă aceştia sunt vaccinaţi.

Adversarii politici de la PSD au altă interpretare şi au înaintat mai multe sesizări către Jandarmerie, IGSU, Prefectura şi Poliţia Capitalei în care reclamă faptul că evenimentul liberalilor nu ar respecta măsurile de prevenire sau combatere a bolilor. Social democraţii au criticat şi prezenţa preşedintelui Iohannis la Congresul PNL.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: