DE ACTUALITATE

Estonia – a 16-a ţară invitată în cadrul Stagiunii „Europa”!

Estonia, cea de-a 16-a ţară invitată în Stagiunea „Europa” a Filarmonicii „Oltenia” (23 octombrie 2015 – 20 mai 2016), aduce la Craiova doi tineri pianişti: Johan Randvere – student al Academiei de Muzică şi Teatru din Tallinn, şi Mihkel Poll – muzician  complex, cu o tehnică perfectă şi o interpretare plină de lirism şi sensibilitate.

Pe primul, publicul craiovean va avea ocazia să îl asculte marți, 23 februarie 2016,  într-un recital neconvenţional sub genericul „Convorbiri muzicale”, susţinut la Muzeul de Artă din Craiova, începând cu ora 19:00.

Filarmonica-Mihkel-Poll-Estonia-M-600x381Despre Mihkel Poll, melomanii pot afla mai multe cu prilejul evenimentului „Muzicienii estonieni se prezintă”, care va avea loc  joi, 25 februarie, la ora 19:00, în Sala „Filip Lazăr” a Filarmonicii „Oltenia”.

Filarmonica-Alperten-3-Estonia-399x600

 

Invitat la Craiova în cadrul Stagiunii „Europa” este şi Juri Alperten, dirijorul Operei Naţionale din Estonia, invitat luni, 22 februarie 2016, începând cu ora 19:00, în aceeaşi Sală „Filip Lazăr”, la o întâlnire cu publicul, ca şi la evenimentul de joi. La toate manifestările amintite accesul este liber.

 

 

Concertul de vineri, 26 februarie, de la ora 19:00, îi va aduce pe aceeaşi scenă şi pe dirijorul Juri Alperten – la pupitrul Orchestrei Simfonice a Filarmonicii „Oltenia” şi pe pianistul Mihkel Poll. Două compoziţii estoniene vor fi prezentate în primă audiţie naţională: Uvertura „Don Carlos” de Artur Kapp şi Concertul pentru pian şi orchestră de Erkki-Sven Tuur. De asemenea,  în program se înscrie și Simfonia a II-a în Re major, op. 36, de Ludwig van Beethoven.

Stagiunea „Europa” va continua la Filarmonica „Oltenia” cu concerte dedicate altor ţări, în martie urmând Bulgaria, Slovenia, Irlanda şi Grecia.

%d blogeri au apreciat: