Connect with us

International

EU artist: Puppets play and story days

30 de tineri din judeţul Dolj şi din Vidin participă, timp de un an, la proiectul de conştientizarea şi promovarea valorilor diversităţii culturale, „EU artist: Puppets play and storry days”.

Published

on

30 de tineri din judeţul Dolj şi din Vidin şi-au luat cât se poate de în serios rolul de participanţi la un proiect educativ, care le oferă cadrul comunicării şi exprimării libere prin arta păpuşărească. Intitulat „EU artist: Puppets play and story days”, proiectul este implementat prin programul european Erasmus plus, de Asociaţia „EU vreau” din Craiova, în parteneriat cu Casa de Cultură „Sfânta Teofana Basarab” din Vidin.

Cosmin Simion, voluntar al Asociației „EU vreau” și lider de grup:

Proiectul „EU artist: Puppets play and story days” se desfăşoară timp de un an, până în noiembrie 2017, iar primele activităţi vor avea loc pe malul Dunării, la Calafat, în perioada 4-13 aprilie. În luna iulie, tinerii români şi bulgari se vor reîntâlni la Vidin, fiind susţinuţi să îşi atingă obiectivele de învăţare de actori profesionişti şi de alţi formatori şi voluntari ai celor două organizaţii.

Scopul final al proiectului este conştientizarea şi promovarea valorilor diversităţii culturale şi dezvoltarea abilităţilor de participare eficientă la actul creativ în rândul tinerilor din categorii defavorizate, prin apel la teatru şi la alte forme de artă, ca mijloace de exprimare şi de comunicare.

Simona LICA

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: