Connect with us

Sport

EURO 2024. România debutează, astăzi, în meciul cu Ucraina, de la ora 16.00

Published

on

România va înfrunta Ucraina, astăzi, 17 iunie, de la ora 16:00, la Munchen, în primul meci din Grupa A a Campionatului European de fotbal – EURO 2024. Selecţionerul echipei naţionale, Edward Iordănescu, a declarat, duminică, într-o conferinţă de presă, susţinută la Munchen, că prima reprezentativă va da totul şi că e pregătită să lupte pentru fiecare metru de teren:

„Se apropie debutul nostru la un turneu final şi resimţim asta cu multă bucurie, dar şi cu multă emoţie. E un moment pe care l-am dorit atât de mult şi care ne-a lipsit opt ani, dar pe care îl merităm. Există şi o presiune foarte mare, dar venită dintr-o dorinţă imensă de a reprezenta ţara şi românii. Ne dorim ca mâine şi pe tot parcursul Campionatului European toţi românii noştri să se regăsească în echipa naţională. Şi, dacă se poate, să dăm un exemplu că, atunci când există unitate, spirit, muncă, seriozitate şi discipline,ă orice este posibil. Aşa că mâine pornim încrezători, cu entuziasm şi marcaţi de foarte multă responsabilitate. Echipa noastră va da totul, suntem pregătiţi să ne batem pentru fiecare metru de teren. În acelaşi timp, suntem convinşi că vom avea o opoziţie extrem de serioasă. Adversarul are respectul nostru total, dar, atunci când începe jocul, noi avem calea noastră”, a spus selecţionerul.

Omologul său ucraineean, Serhi Rebrov, a declarat că meciul este unul ”încărcat de emoţii” şi mai mult decât un meci de fotbal, pentru o ţară aflată în război din 2022, transmite AFP.

În celelalte două partide din Grupa E, România va înfrunta selecţionatele Belgiei, pe 22 iunie, la Koln, şi Slovaciei, pe 26 iunie, la Frankfurt.

foto: frf.ro