Connect with us

Sport

Euro 24: Tricolorii pregătesc meciul de mâine, cu Elveția

Published

on

Calificată deja la Euro 2024, naționala de fotbal a României pregătește meciul cu Elveția, ultimul din actualele preliminarii. Tricolorii vor efectua antrenamentul oficial, la Mogoșoaia, astăzi, cu începere de la ora 18.30.  România – Elveția se joacă mâine, de la 21.45, pe Arena Națională, din Capitală.

Miza partidei este locul 1 în grupa I. Cu minimum o remiză, România câștigă grupa.

Tragerea la sorți a grupelor se face pe 2 decembrie, la Elbphilarmonie din Hamburg, în baza a patru urne valorice, alcătuite după clasamentul final al preliminariilor EURO 2024, astfel:

  • Urna 1: Germania și top 5 câștigătoare de grupe, funcție de punctele obținute
  • Urna 2: Câștigătoarele de grupe, clasate 6-10 + cel mai bun loc 2 din preliminarii
  • Urna 3: Locurile 2 din grupe, clasate pe pozițiile 12-7 în clasamentul final al preliminariilor
  • Urna 4: Locurile 2 din grupe, clasate pe pozițiile 18-20 în clasamentul final al preliminariilor + cele 3 calificate prin play-off-ul Ligii Națiunilor

Potrivit regulamentului UEFA, dacă nu pierdem partida cu Elveția, marți, 21 noiembrie, vom fi, cu siguranță, în urna 1 sau 2, fiind câștigători de grupă. Dacă încheiem grupa pe locul secund, vom fi în urna 3 sau 4 la tragerea la sorți.

Turneul final, găzduit de Germania, se va desfășura, anul viitor, în perioada 14 iunie – 14 iulie, în zece orașe și pe zece stadioane. Finala este programată pe Olympiastadion din Berlin.

%d blogeri au apreciat: