DE ACTUALITATE

Eurodeputata Viorica Dancila, masuri pentru sprijinirea femeilor in afaceri!

                   Eurodeputata PSD Viorica Dăncilă, membră a Comisiei pentru Drepturile femeii şi egalitatea de gen din Parlamentul European (PE), a făcut apel la statele membre să adopte măsuri legislative care să conducă la o mai bună reprezentare a femeilor în structurile de decizie ale companiilor, insistând totodată pe importanţa susţinerii financiare la nivel european a politicilor prin care sunt create locuri de muncă pentru femei şi facilități pentru ingrijirea copiilor.

Comisia pentru Drepturile femeii şi egalitatea de gen din Parlamentul European a dezbătut și votat marți Avizul privind reprezentarea lucrătorilor la nivelul consiliilor de administrație în Europa şi a discutat Avizul referitor la proiectul de buget 2017, propuse de eurodeputata Viorica Dăncilă.
Eurodeputata PSD Viorica Dăncilă, membră a Comisiei pentru Drepturile femeii şi egalitatea de gen din Parlamentul European (PE), a făcut apel la statele membre să adopte măsuri legislative care să conducă la echilibrarea balanţei între bărbaţi şi femei în ceea ce priveşte reprezentarea în consiliile de administraţie, insistând totodată pe importanţa susţinerii financiare.
“Consider că adoptarea de către companii a criteriului egalităţii de gen în distribuirea locurilor în cadrul consiliilor de administraţie are efecte economice pozitive, printre care şi scăderea diferenței de remunerare între femei și bărbați, cu care se confruntă multe ţări de la nivelul UE” a susţinut europarlamentarul. Aceasta a arătat, în Avizul privind reprezentarea lucrătorilor la nivelul consiliilor de administrație în Europa,  că există “studii care arată că prezenţa femeilor în consiliile de administraţie este asociată cu o diferență de salariu între femei și bărbați mai mică decât în cazul întreprinderilor unde femeile nu sunt reprezentate în conducere, deoarece reprezentanții angajaților își pot folosi puterea de negociere pentru a influența în sens pozitiv remunerația femeilor sau procesele de performanță profesională”.
În Avizul privind reprezentarea lucrătorilor la nivelul consiliilor de administrație, a fost inclusă şi sugestia referitoare la necesitatea introducerii de către statele membre a unor sisteme de monitorizare care să dea asigurări că eventualele cote de gen în reprezentarea în consiliile de administraţie sunt respectate.
Viorica Dăncilă a susţinut, în prezentarea Avizului referitor la proiectul de buget 2017, că este necesară sprijinirea antreprenoriatului feminin prin măsuri financiare, precum şi a crearea de locuri de muncă pentru femei şi a facilităţilor pentru creşterea copiilor. Eurodeputata PSD a arătat că astfel de măsuri care vor conduce, la rândul lor, la creşterea ratei de angajare a femeilor.

%d blogeri au apreciat: