Connect with us

International

Europarlamentarul PSD Victor Negrescu, despre bugetul noului Guvern

„Bugetul construit de noul Guvern trebuie să protejeze categoriile vulnerabile de cetățeni, precum tinerii, pensionarii și agricultorii”.

Published

on

Europarlamentarul Victor Negrescu, vicepreședinte PSD, a propus în plenul Parlamentului European (PE) respectarea de către noul Guvern al României a logicii europene de construcție a bugetului pentru 2016, care evită austeritatea și este axată pe creștere, eficiență, investiții, dezvoltarea economiei locale și protejarea categoriile vulnerabile de cetățeni.

„Sper ca și noul Guvern al României care lucrează acum la noul buget să înțeleagă că logica bugetară europeană s-a schimbat. (…) Avem un buget european axat pe creștere, investiții și politici menite să răspundă ultimelor provocări. (…) Este dovada faptului că epoca austerității a apus!”, a declarat europarlamentarul român la Strasbourg.

Tinerii, pensionarii și agricultorii sunt doar câteva dintre categoriile de cetățeni care au nevoie de politici coerente de sprijin și de protecție, iar investițiile publice pot contribui semnificativ la dezvoltarea economiei locale și continuarea creșterii, potrivit liderului social-democrat.

Trebuie să cheltuim eficient fondurile publice în interesul cetățenilor, iar acest lucru presupune investiții publice, protejarea categoriilor afectate de diferitele crize și mecanisme pentru dezvoltarea economiei locale”, a afirmat Victor Negrescu, adăugând că pensionarii reprezintă o prioritate și că s-au alocat fonduri suplimentare „pentru tineri, pentru ocupare, pentru agricultori, inovare și securitate”.

Acesta a mai subliniat că toate forțele politice și instituțiile europene, în primul rând Consiliul și Comisia Europeană, au înțeles că Europa are nevoie de un buget axat pe dezvoltare, menit să sprijine politicile comune ale țărilor membre UE.

Bugetul european indică din nou că prin dialog și luarea în considerare a diferitelor viziuni politice putem să construim un buget european care să reflecte interesul public și cel al cetățenilor”, consideră vicepreședintele PSD.