Connect with us

National

Evaluare Națională 2024: Lucrările vor fi evaluate digitalizat

Published

on

Lucrările de la simularea Evaluării Naționale 2024, care începe luni, vor fi corectate digital. Ministrul Educaţiei, Ligia Deca, face precizări despre ce presupune evaluarea digitalizată și asigură că aceasta nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici timpul de lucru al copiilor, informează News.ro.
Ligia Deca precizează că există o singură diferență în ceea ce privește evaluarea digitalizată. „Evaluarea digitalizată nu influenţează nici tipurile de subiecte, nici baremul, nici timpul de lucru al copiilor – sunt cele cu care ei sunt deja familiarizaţi. Singura diferenţă, pentru elevi, este că lucrarea va fi secretizată automat, în momentul în care este scanată, în prezenţa elevilor”, a ministrul Educației pe Facebook.
„Ştiu că schimbarea poate fi privită cu reticenţă, însă pilotarea evaluării digitalizate, doi ani consecutivi, apoi extinderea ei, la bacalaureatul din toamna anului trecut, pentru toţi candidaţii, ne-au arătat că această schimbare înseamnă, în mod evident, un progres – unul de care avem nevoie”, a precizat Ligia Deca.
Elevii de clasa a VIII-a vor susţine, luni, proba la Limba română din cadrul simulării Evaluării Naţionale, potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei. Marţi, aceştia vor susţine proba la Matematică, iar elevii din partea minorităţilor naţionale vor participa, miercuri, la proba de Limba şi literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate pe 23 februarie. Lucrările vor fi evaluate digitalizat.
sursa: digi24