Connect with us

National

Evenimente de Dragobetele in principalele orase din Romania

Potrivit tradiției, reprezentanții Primăriei Municipiului Târgu Jiu vor oficia și anul acesta căsătorii cu prilejul Sărbătorii Dragobetelui.

Published

on

Sărbătoarea Dragobetelui, 24 februarie, face parte din tradiţia poporului roman, semnificând, printre altele și Ziua Îndrăgostiților autohtonă, și este serbată în mai multe orașe.

Îndrăgostiții din Hunedoara sunt invitați astazi la Castelul Corvinilor. Pentru prima dată în municipiul Hunedoara, ei vor avea ocazia să se căsătorească de probă, ceremonia fiind oficiată de primarul municipiului Hunedoara.

Teatru de umbre pentru cei mici, tradiții de Dragobete, melodii de dor, hore strămoșești, dar și un concurs de poezii de dragoste fac parte din programul anunțat de Muzeul Național al Satului „Dimitrie Gusti”  incepand de astazi, pana pe 26 februarie, marcând astfel sărbătoarea tinereții și a iubirii la români. In plus, Vizitatorii care își sărbătoresc onomastica sau ziua de naștere vor avea acces gratuit în muzeu . Cei care vor trece pe la muzeu, astazi si maine între orele 9.00 și 17.00, vor putea târgui creații ale meșterilor populari, mărțișoare speciale și originale, dar și produse din bucătăria tradițională.

In Oltenia, Direcția de Turism și Evenimente Culturale din cadrul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, Școala Populară de Artă Târgu Jiu și Centrul Național de Informare și Promovare Turistică „Constantin Brâncuși” organizează astazi o serie de manifestări dedicate Sărbătorii Dragobetelui. Acțiunile debutează la ora 11:00 cu un spectacol susținut de Fanfara „Armonia” la foișorul din Parcul Central „Constantin Brâncuși”, iar, începând cu ora 16:00, artiștii Școlii Populare de Artă vor oferi publicului spectacolul Sărbătoarea Dragostei – Dragobetele, eveniment ce va avea loc la amfiteatrul din zona centrală a municipiului Târgu Jiu.Potrivit tradiției, reprezentanții Primăriei Municipiului Târgu Jiu vor oficia și anul acesta căsătorii cu prilejul Sărbătorii Dragobetelui. Trei cupluri își vor uni destinele, atât la Poarta Sărutului, cât și în sala de căsătorii a instituției

La Piteşti, evenimentul va fi marcat cu muzica. Maine, de la ora 19.00, la Teatrul Al. Davila Pitești va ave aloc un spectacol dedicat zilei de Dragobete. Ce ii are în are pe afiș pe Emeric Imre, Mircea Vintilă, Dinu Olărașu, precum și actorii Teatrului Al. Davila, Mirela Dinu și Dan Andrei. Prețul unui bilet este de 30 lei.

Și la Casa de Cultură a Studenților Pitești se va desfășura maine un eveniment special pentru a marca ziua de Dragobete. Evenimentul intitulat ” Iubește Fete” va începe la ora 12:00 în Sala de Spectacole a CCS. În cadrul evenimentului vor avea loc: dansuri populare, obiceiuri și tradiții, momente specifice dedicate Zilei de Dragobete.