Connect with us

National

Evenimente speciale de 1 Iunie pentru Ziua Internațională a Copilului

Published

on

Instituțiile de cultură și alte organizații din toată țara au pregătit un program bogat de evenimente pentru 1 iunie, Ziua Internațională a Copilului. Muzeele au anunțat ateliere cu intrare gratuită pentru copii și alte surprize.

Evenimente deosebite în întreaga țară:

  • Parlamentul României găzduiește cea de-a patra ediție a Senatului Copiilor, între orele 10:00 și 17:00. Această inițiativă oferă copiilor oportunitatea de a înțelege mai bine cum funcționează instituțiile democratice.
  • Șoseaua Kiseleff din Capitală va fi închisă circulației rutiere astăzi, între Piața Victoriei și Strada Arhitect Ion Mincu, pentru a permite organizarea de spectacole pentru copii și concerte.
  • Castelul Bran se transformă de 1 iunie într-un parc tematic pentru copii, oferind o experiență de neuitat pentru cei mici.
  • Sala Radio va găzdui un spectacol deosebit începând cu ora 11:00. Concertul „Jazz pentru copii” („Jazz for kids”) va aduce pe scenă artiștii din Corul de Copii pregătit de Răzvan Rădos, muzicienii consacrați din Big Band-ul Radio condus de Simona Strungaru și invitații lor. Cei mai tineri solisti ai corului au abia 5 ani.

Aceste evenimente oferă copiilor și familiilor oportunități variate de a sărbători împreună această zi specială, promovând cultura, educația și distracția.

A consemnat Irina Spiță, Radio Oltenia Craiova

Sursă foto: Gerd Altmann de la Pixabay