Connect with us

National

Executivul înființează o nouă agenţie guvernamentală pentru promovarea exporturilor şi a investiţiilor

Published

on

Sursă imagine: Guvernul României/facebook

O nouă agenţie guvernamentală, care se va ocupa cu promovarea exporturilor şi a investiţiilor străine, este înfiinţată de Executiv. Intenţia autorităţilor este de a reduce deficitul comercial.

În prezent, România importă cu aproape 24 miliarde de euro mai mult decât exportă, iar previziunile pentru sfârşitul acestui an sunt că deficitul va ajunge la 30 de miliarde de euro.

Executivul aprobă astăzi şi investiţii importante în infrastructura de transport – 7 miliarde lei pentru Centura Metropolitană Cluj şi un miliard pentru modernizarea unor locomotive şi vagoane. Andrei Şerban urmăreşte şedinţa de guvern în desfăşurare la această oră. Are detalii în radiojurnal:

Drumul Expres va avea o lungime de 23 de kilometri şi va face pare din Centura Metropolitană Cluj. Ulterior se vor adăuga alţi 20 de kilometri drumuri de legătură – o investiţie de sute de milioane de euro care trebuie finalizată în 4 ani. Cluj Napoca este un nod rutier major, iar în lipsa unei legături rapide între Autostrada Transilvania – DN 1 şi Centura Vâlcele-Apahida, zona de sud a municipiului este practic, sufocată.