Connect with us

International

Exercițiul multinațional „Poseidon 2019”

Published

on

Peste 1.100 de militari participă la primul exercițiu multinațional organizat de Forțele Navale Române în anul 2019, intitulat „Poseidon 2019”, care se desfășoară în perioada 1-8 martie, în raioane din apele teritoriale românești şi în apele internaționale din partea vestică a Mării Negre.

Comandamentul Flotei este structura care a planificat și conduce acest exercițiu, la care participă 10 nave militare românești, patru nave militare străine din Bulgaria, Germania, Spania și Turcia, precum şi două ambarcaţiuni rapide pentru scafandri. Secvențele aeriene ale exercițiului sunt asigurate de un elicopter Puma Naval, două avioane MiG 21 LanceR și două avioane F-16 ale Forțelor Aeriene Române.

Obiectivele principale ale exercițiului vizează consolidarea interoperabilității dintre navele și echipajele participante în context multinațional întrunit, precum și certificarea capabilităților Forțelor Navale Române puse la dispoziția NATO în perioada următoare.

Navele vor pleca luni, 4 martie, din portul Constanța, pentru a executa secvențele planificate pe mare.

Anexarea ilegală a Peninsulei Crimeea de către Federația Rusă, din anul 2014, conflictele înghețate din Transnistria și Georgia, situația tensionată din estul Ucrainei și din zona Mării Azov sunt factori generatori de instabilitate în proximitatea estică a Uniunii Europene și a NATO. Una dintre măsurile de asigurare a securității pentru aliații din regiunea Mării Negre este aceea de întărire a prezenței militare navale în bazinul maritim. 

%d blogeri au apreciat: