Connect with us

International

Experţii din domeniul medical din Marea Britanie au recomandat ca o nouă tulpină a coronavirusului, despre care se crede că a avut originea în India, să fie considerată o variantă periculoasă

Published

on

Experţii din domeniul medical din Marea Britanie au recomandat ca o nouă tulpină a coronavirusului, despre care se crede că a avut originea în India, să fie considerată o variantă periculoasă, deoarece aceasta pare să se răspândească mai rapid.

Tulpinile braziliană, sud-africană şi britanică au fost categorisite toate ca fiind surse de îngrijorare în Marea Britanie. Experţii britanici par să considere această tulpină a virusului să fie cel puţin la fel de contagioasă ca varianta Kent, care încă predomină în Marea Britanie.

Tulpina a ajuns în ţară prin intermediul călătorilor internaţionali, dar în prezent pare să se transmită comunitar, la nivel redus, cazurile noi fiind legate de locurile de muncă, adunări religioase şi cămine de bătrâni. Oamenii de ştiinţă cred că momentan nu există dovezi că această tulpină ar fi rezistentă  la actualele vaccinuri.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: