Connect with us

International

Exploziile de la o bază a armatei ruse din Crimeea ar fi putut fi cauzate de partizani ucraineni

Published

on

Photo by Jeff Kingma on Unsplash

Exploziile de la o bază a armatei ruse din Crimeea ar fi putut fi cauzate de partizani ucraineni, a sugerat un consilier al preşedintelui Volodimir Zelenski. Mihailo Podoliak a reluat însă şi poziţia oficială a Guvernului de la Kiev, care a spus că nu are nicio legătură cu incidentele.

Rusia a spus că exploziile, soldate cu moartea unei persoane şi rănirea altor opt, nu au fost cauzate de vreun atac şi au avut loc la un depozit de muniţie. Tot ieri, şeful agenţiei nucleare ucrainene, Energoatom, a declarat că aceasta trebuie să preia urgent, până în iarnă, controlul centralei nucleare de la Zaporojie, cea mai mare din Europa.

În zona centralei s-au înregistrat tiruri, care au lovit şi obiective ce ţin de aceasta şi de care părţile s-au acuzat reciproc. ONU şi Agenţia Internaţională pentru Energie, dar şi guvernul de la Kiev, au atras atenţia cu privire la riscul producerii unui accident nuclear la centrala ocupată de forţele ruse. În plan militar, centrul atenţiei rămâne în mare măsură pe zona de sud a Ucrainei.