Connect with us

Regional

Expoziție „Costumul popular din Valea Dunării“, la Rast, în Dolj

Published

on

În cadrul manifestării ”Zilele Comunei Rast”, ediția a III-a, astăzi, de la ora 11.30, la Școala Gimnazială „Gh. Jienescu“ din localitate, va fi vernisată expoziția „Costumul popular din Valea Dunării“. Obiectele expuse fac parte din colecția interpretului de muzică popular Alexandru Lilea, laureat al Festivalului „Maria Tănase“, ediția a XXIV-a, în anul 2017.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Dolj și al Consiliului Județean Dolj.

Îndrăgostit de folclor, Alexandru Lilea a învățat să prețuiască tot ce ține de identitatea și rădăcinile românești, iar, de o bună bucată de vreme, colecționează costume tradiționale și obiecte din zona de sud a județului Dolj: obiecte de ceramică, pistornice, icoane, lămpi, războaie de țesut, instrumente muzicale tradiționale, scoarțe, peșchire, rișchitoare, fuse etc.

Alexandru Lilea este absolvent al Facultății de Teologie Ortodoxă din Craiova, iar, în present, este masterand la Studii Culturale, Etnologie, Antropologie Culturală și Folclor, în cadrul Facultății de Litere, Universitatea din București. De asemenea, este student la Departamentul de Arte, secția Muzică, din cadrul Facultății de Litere a Universității din Craiova.