Connect with us

Fapt divers

Facebook și-a schimbat denumirea în Meta

Published

on

Sursă foto: unsplash.com/Brett Jordan

Facebook, care deține cea mai populară rețea de socializare din lume, cu un număr de aproximativ de 2.9 miliarde de utilizatori activi lunar, și a schimbat numele în Meta.

Gigantul mai deține de asemenea arhicunoscutele servicii WhatsApp, Instagram, Messenger și compania Oculus, care produce dispozitive digitale pentru realitatea virtuală.

Google a procedat similar în 2015, schimbându-și numele în Alphabet. Cu alte cuvinte, compania Google, împreună cu multe alte subsidiarii, dintre care amintim Waymo (care se ocupă de vehicule autonome), este deținută de Alphabet.

Noua schimbarea nu va afecta în nici un fel utilizatorii platformei de socializare.

Mark Zuckerberg a precizat că Meta se va crearea unui fel de univers virtual în care poți comunica, interacționa și relaxa alături de prieteni și presoanele dragi.

Facebook se află în prezent în toiul unui scandal fără precedent, declanșat de o fostă angajată care a dezvăluit publicității mii de documente interne.

Aceasta spune că firma americană pune profitul înainte de toate și refuză să șteargă postările, comentariile și materialele care incită la ură, violență și contribuie la propagarea informațiilor false și periculoase, deoarece devin mult mai rapid virale și produc o cantitate imensă de bani.

Sursă text: playtech.ro