Connect with us

Regional

Facultatea de Asistență Medicală din cadrul UMF Craiova se concentrează pe formarea unui personal înalt calificat pentru îmbunătățirea sănătății publice (AUDIO)

Published

on

Facultatea de Asistență Medicală se afirmă ca un pilon esențial în educația și formarea profesională a viitorilor specialiști în domeniul sănătății. Cu un obiectiv clar definit, instituția își propune să pregătească un personal înalt calificat, licențiat, capabil să ofere servicii de sănătate de înaltă calitate, contribuind astfel la prevenirea și tratamentul diverselor afecțiuni și, implicit, la îmbunătățirea calității vieții populației.

Cu detalii despre programele de studii, șef lucrări dr. Monica Danilescu, Facultatea de Asistență Medicală, Universitatea de Medicină și Farmacie din Craiova:

Programe de studii variate pentru cariere diverse

Facultatea oferă patru programe de licență, fiecare cu o direcție specifică de specializare, asigurându-le studenților o gamă largă de opțiuni pentru cariere de succes atât în țară, cât și în străinătate. Aceste programe sunt:

  1. Asistență Medicală Generală: Acest program pregătește viitorii asistenți medicali pentru a oferi îngrijiri esențiale și pentru a sprijini pacienții în diverse medii clinice. Absolvenții vor putea lucra în spitale, clinici și centre de îngrijire.
  2. Balneo-Fiziokinetoterapie: Studenții acestui program vor învăța cum să utilizeze metode terapeutice bazate pe mișcare și tratamente fizice pentru a ajuta pacienții să-și recupereze mobilitatea și funcțiile motorii. Absolvenții vor fi echipați pentru a lucra în centre de reabilitare, clinici specializate și stațiuni balneare.
  3. Radiologie și Imagistică: Acest program se concentrează pe formarea specialiștilor în utilizarea tehnologiilor avansate de imagistică medicală, esențiale pentru diagnosticarea corectă și eficientă a afecțiunilor. Absolvenții vor avea oportunități în departamente de radiologie din spitale, clinici de diagnostic și centre de imagistică.
  4. Nutriție și Dietetică: Programul pregătește studenții pentru a deveni specialiști în consilierea nutrițională și managementul dietetic. Absolvenții vor putea lucra în cabinete de consiliere nutrițională, clinici de educație alimentară, precum și în colaborare cu sălile de fitness și centrele de remodelare corporală.

Perspective profesionale promițătoare

Absolvenții acestor programe vor avea la dispoziție multiple posibilități de carieră. Ei vor putea activa în spitale publice și private, policlinici, cabinete medicale individuale, precum și în cabinete de consiliere nutrițională și educație alimentară. De asemenea, colaborarea cu săli de sport, centre de fitness și unități de remodelare corporală oferă alte oportunități de angajare și dezvoltare profesională.

Facultatea de Asistență Medicală rămâne dedicată misiunii sale de a furniza educație de top și de a forma profesioniști care să contribuie la îmbunătățirea sănătății publice și a calității vieții.

Pentru mai multe informații despre programele oferite și despre posibilitățile de carieră, vizitați site-ul oficial al Facultății de Asistență Medicală, www.umfcv.