Connect with us

Regional

Facultatea de Medicină din cadrul UMF Craiova oferă oportunități extinse pentru viitorii studenți (AUDIO)

Published

on

Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie Craiova continuă să își consolideze poziția de lider în educația medicală din România, oferind o gamă variată de programe de studii adaptate nevoilor actuale ale domeniului medical.

Cu o infrastructură modernă și parteneriate internaționale solide, facultatea este dedicată formării viitorilor profesioniști în sănătate care să exceleze atât la nivel național, cât și internațional.

Cu detalii, prodecan cu probleme studențești și sociale, conf. univ. dr. Oana Taisescu

Facultatea de Medicină a Universității de Medicină și Farmacie Craiova anunță deschiderea înscrierilor pentru anul universitar 2024-2025, punând la dispoziția candidaților un total de 265 de locuri bugetate. Aceste locuri includ:

  • 3 locuri destinate absolvenților proveniți din sistemul de protecție socială.
  • 10 locuri rezervate absolvenților de licee din mediul rural.
  • 1 loc pentru cetățenii de etnie romă, la taxă.

În plus, facultatea oferă și 95 de locuri cu taxă pentru candidații interesați să își continue studiile în domeniul medical.

Înscrieri și concurs de admitere

Înscrierile pentru admitere se vor desfășura exclusiv online, în perioada 8-16 iulie 2024. Candidații sunt încurajați să acceseze secțiunea de admitere a site-ului UMF Craiova pentru a consulta tematica și bibliografia necesare pentru pregătirea examenului de admitere. Concursul va avea loc pe 21 iulie 2024.

Oportunități de dezvoltare și infrastructură modernă

Facultatea de Medicină a UMF Craiova este recunoscută pentru angajamentul său în pregătirea viitorilor medici, asigurându-le studenților acces la o varietate de resurse și facilități de dezvoltare profesională și personală. Printre avantajele oferite de facultate se numără:

  • Program de mobilități internaționale: Studenții pot participa la stagii de pregătire la prestigioase facultăți de medicină din Europa și Statele Unite, îmbogățindu-și astfel experiența academică și profesională.
  • Bază materială excelentă: Facultatea dispune de amfiteatre și laboratoare echipate cu tehnologii de ultimă generație. Un punct forte este Centrul de Simulare Aplicată în Medicină, dotat cu echipamente unice în țară, care oferă studenților posibilitatea de a exersa proceduri medicale într-un mediu controlat și realist.
  • Activitate clinică în clinici partenere: Studenții și rezidenții își desfășoară activitatea practică în cadrul clinicilor universitare partenere, beneficiind de o experiență clinică reală și diversificată.

Condiții de cazare și viață studențească

Pentru studenții care provin din afara Craiovei, universitatea oferă opțiuni de cazare în cămine studențești recent renovate. Aceste cămine oferă condiții excelente de locuit, inclusiv acces la săli de lectură, facilități moderne de viață și securitate sporită. Camerele sunt dotate cu conexiune la internet și televiziune prin cablu, asigurând un mediu confortabil și sigur pentru toți studenții.

Detalii suplimentare și resurse

Pentru informații complete despre procesul de admitere, dotările facultății, programele educaționale și condițiile de pregătire, cei interesați sunt invitați să viziteze site-ul oficial al UMF Craiova la adresa www.umfcv.ro.