Connect with us

National

Fără acord cu Fondul Monetar Internaţional (audio)

Anul acesta nu se mai poate încheia un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, spune guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu

Published

on

Banca Naţională a modificat la 1,4% rata inflaţiei pentru finalul acestui an, iar pentru 2017 a prognozat o inflaţie de 3,4%, foarte aproape de limita superioară a intervalului ţintit de banca centrală. Guvernatorul BNR, Mugur Isărescu, a atras atenţia asupra faptului că incertitudinile pe plan intern tind să genereze riscuri mai mari, amintind de presiunile cauzate de limita de deficit bugetar de 3% aprobată pentru acest an, dar şi de problemele care s-ar putea ivi din cauza necorelării creşterilor salariale cu productivitatea.
Anul acesta nu se mai poate încheia un nou acord cu Fondul Monetar Internaţional, spune guvernatorul Băncii Naţionale, Mugur Isărescu. În opinia sa, nici condiţiile economice din ţară şi nici atitudinea din acest moment nu sunt favorabile unui astfel de înţelegeri. Mugur Isărescu:

Guvernatorul BNR a explicat însă că România are în prezent în derulare astfel de acorduri cu Banca Mondială, Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare şi Banca Europeană de Investiţii. În plus, la fel ca orice stat membru, suntem monitorizaţi în permanenţă de Comisia Europeană.

Continue Reading
%d blogeri au apreciat: