Connect with us

National

Fără vize, la frontieră

Published

on

Două milioane de oameni care locuiesc în zonele de lângă frontiera româno-ucraineană vor putea călători în România şi Ucraina fără viză de călătorie, ci doar pe baza unui permis de liberă trecere. În acest sens, la Kiev, premierii român şi ucrainean au semnat ieri Acordul privind micul trafic de frontieră.

Tot la Kiev a avut loc ieri o trilaterală România-Ucraina-Republica Moldova, la nivelul prim-miniştrilor. În cadrul discuţiilor, şeful Executivului român a reiterat sprijinul României pentru parcursul european al Ucrainei şi Republicii Moldova pentru respectarea suveranităţii şi integrităţii teritoriale a tuturor statelor.

Mai mult, Ucraina şi Moldova pot învăţa din experienţa europeană şi euroatlantică a României, le-a transmis premierul Victor Ponta, dar este nevoie de modernizarea instituţiilor statului, de un sistem de justiţie eficient, o economie performantă şi, nu în ultimul rând, de dezvoltarea unor proiecte care să ajute toate cele trei ţări.

La rândul său, Arseni Iaţeniuk şi-a arătat îngrijorarea faţă de posibila întrerupere a gazelor de către Federaţia Rusă, iar Iurie Leancă crede că situaţia dintre Kiev şi Moscova se poate transforma într-un război rece extrem de dăunător pentru întreaga regiune.

%d blogeri au apreciat: