Connect with us

Sport

FC Argeș retrage tricoul cu nr. 10, purtat de Nicolae Dobrin

Published

on

Clubul FC Argeş a anunţat că retrage, definitiv, tricoul cu numărul 10, în semn de omagiu pentru legendarul Nicolae Dobrin, azi, la 16 ani de la dispariţia acestuia.

“Astăzi, 26 octombrie 2023, ziua în care omagiem cei 16 ani de când ne-a părăsit Nicolae Dobrin, clubul FC Argeș anunță retragerea definitivă a tricoului cu numărul 10. Propunerea a fost inițiată de primarul Cristian Gentea. Împreună am luat această decizie pentru a onora cum se cuvine munca pe care a depus-o Nicolae Dobrin în slujba Argeșului, devenind astfel un simbol al excelenței, al pasiunii și al loialității față de clubul alb-violet. Acesta a fost o figură emblematică pentru FC Argeș și pentru fotbalul românesc. El nu a fost doar un mare jucător de fotbal, ci și un ambasador al României. Driblingurile sale nu doar că au amuțit stadioane întregi, ci au și făcut ca numele său și al României să fie scris în publicații de pe întreg mapamondul. Contribuția sa la succesul echipei FC Argeș, atât pe plan intern, cât și pe plan internațional, nu poate fi niciodată uitată. Prin retragerea tricoului cu numărul 10, clubul nostru dorește să asigure că amintirea și spiritul lui Nicolae Dobrin vor trăi veșnic în inimile tuturor iubitorilor de fotbal din România. În această zi solemnă, dorim să transmitem familiei lui Nicolae Dobrin, precum și tuturor suporterilor argeșeni, sentimentele noastre de recunoștință și respect. Nicolae Dobrin va rămâne mereu unul dintre pilonii de bază, pe care acest club își fundamentează viitorul, iar moștenirea sa cu siguranță va continua să inspire generațiile viitoare de fotbaliști români. A fost cel mai mare și a fost al nostru. Te vom iubi mereu!” este comunicatul Clubului FC Argeş.

Nicolae Dobrin s-a născut, la Piteşti, pe 26 august 1947. A debutat în prima divizie, la vârsta de 14 ani şi 10 luni. A fost un jucător genial, considerat de mulţi cel mai bun fotbalist din roman, din toate timpurile. A primit titlul de Maestru emerit al sportului, iar, în 1995, a devenit Cetăţean de onoare al municipiului Piteşti. A murit, pe 26 octombrie 2007, la Piteşti, fiind decorat post-mortem cu Ordinul Naţional “Serviciul Credincios” în Grad de Cavaler.