Connect with us

Sport

FC Botoşani – CS U Craiova (avancronică)

Vineri, ora 20.45

Published

on

O singură partidă au pierdut moldovenii pe teren propriu în ultimele 10 jocuri disputate acasă în campionat (1-3 cu Astra, 8 septembrie 2017), în rest au șase victorii şi trei rezultate de egalitate.

Craiovenii au suferit doar o înfrângere pe teren advers în ediţia curentă (CFR – CS U Craiova 2-1), în rest au șase succese şi două remize. Mai mult, nu doar că au marcat de fiecare dată, ci chiar au reuşit să înscrie de cel puţin două ori în șase deplasări!

FC Botoşani şi CS U Craiova s-au mai întâlnit de nouă ori în Liga 1, de patru ori s-au impus moldovenii, de patru ori craiovenii, iar un joc s-a terminat la egalitate.

– Primul meci a avut loc în stagiunea 2014-2015, când CS U Craiova a câştigat pe teren propriu cu 2-1. Băluţă a deschis scorul, dintr-o pasă excelentă primită de la Vătăjelu, Vaşvari a egalat în minutul 32, dintr-un penalty scos de Ngadeu, apoi, spre finalul partidei, Brandan a marcat direct din lovitură liberă (minutul 72).

– 2 mai 2015, întâia victorie din contul moldovenilor: FC Botoşani – CS U Craiova 2-0  (marcatori Acsinte și Batin).

– În ediţia 2015-2016, cele două s-au întâlnit în prima etapă din sezonul regulat, scor 0-0 pe „Extensiv”. Mult mai spectaculos a fost meciul din retur, din 16 octombrie 2015, încheiat cu victoria moldovenilor, rezultat 3-2. Hadnagy a marcat primul, Rocha a egalat, apoi, cu trei minute înainte de finalul primei reprize, acelaşi Hadnagy a adus echipa din Botoşani în avantaj. În partea secundă, Martinus (min 75) şi Ivan (90+2) şi-au trecut şi ei numele pe tabelă. În play-out, fiecare echipă s-a impus acasă cu 2-1.

– Au urmat confruntările din sezonul regulat 2016-2017, CS Universitatea -FC Botoşani 1-0 (Alexandru Băluţă, pasă Briceag) şi FC Botoşani – CS Universitatea 1-0 (Benjamin Kuku, pasă Herghelegiu).

– 13 august 2017, ultima dispută directă: CS U Craiova – FC Botoşani 1-0, gol înscris de Hristo Zlatinski, pasator Gustavo. Aceasta a fost şi singura întâlnire dintre cei doi antrenori, Constantin Enache şi Devis Mangia.

Mediile de vârstă ale celor două loturi: FC Botoşani – 25 ani şi 5 luni; CS U Craiova – 24 ani şi 6 luni.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: lpf.ro

ULTIMA ORĂ

National9 ore ago

Muzeul Cărții și Exilului Românesc îl sărbătorește pe data de 23 aprilie pe artistul plastic Victor Cupșa, ce dă numele unei colecții aflate in patrimoniul muzeului.

Regional11 ore ago

Asociația Energia Inteligentă organizează „Zilele Prevenirii Dezastrelor” în Craiova

Asociația Energia Inteligentă aduce în atenția comunității din Craiova un eveniment deosebit: „Zilele Prevenirii Dezastrelor”, desfășurat în perioada 23-25 aprilie...

Regional12 ore ago

Universitatea Națională de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” București este co-organizator în Festivalul Internațional Shakespeare 2024, ediția a XIV-a (16 – 26 mai)

La 30 de ani de la prima ediție a Festivalului Internațional Shakespeare care aduce la Craiova cele mai mari nume...

Regional12 ore ago

Proiect ”Generație fără bariere – Suntem altfel” – Anul European al Tineretului

Miercuri, 24 aprilie,  începând cu ora 14.00, în Sala de Spectacole – Casa de Cultură a Studenților Craiova, va avea...

Regional12 ore ago

Craiova: Punct de sacrificare a mieilor în Piaţa Chiriac

SC Pieţe şi Târguri Craiova SRL va continua şi în acest an tradiţia amenajării în Piaţa Chiriac a unui punct...

Regional13 ore ago

Vâlcea: Budești va avea aerodrom și heliport

Localitatea Budești din județul Vâlcea se pregătește să își extindă orizonturile cu un proiect ambițios de construire a unui aerodrom...

National18 ore ago

Vizită regală în județul Mehedinți

În perioada 23-25 aprilie 2024, Majestatea Sa Margareta Custodele Coroanei și Alteța Sa Regală Principele Radu vor efectua o vizită...

LIKE US

ASCULTĂ PE TELEFON