Connect with us

Sport

FC Viitorul in Liga Campionilor pentru echipele Under-19

FC Viitorul va participa în calitate de campioană națională Under-19 la ediția 2015/2016 a UEFA Youth League

Published

on

FC Viitorul va participa în calitate de campioană națională Under-19 la ediția 2015/2016 a UEFA Youth League, cum se denumește Liga Campionilor pentru echipele Under-19, alături de reprezentanta campioanei naționale la fotbal, ASA Târgu Mureș sau Steaua București, conform unei decizii a UEFA, informează clubul din Constanța. UEFA a decis ca  să participe și campioanele celor mai bune 32 de țări ale Europei, conform coeficientului UEFA, se arată într-un comunicat. Printre acestea se numără și România (locul 16 în Europa conform coeficientului), care va fi reprezentată de proaspăta campioană FC Viitorul Constanța. Această decizie a fost luată pentru că în majoritatea cazurilor campioanele naționale U19 erau diferite decât echipele care participau în UEFA Youth League.

Astfel, în Spania, campioana națională U19, este Villarreal, în timp ce în grupele Champions League vor participa Barcelona, Real Madrid, Atletico Madrid/Valencia. În Anglia, campioana națională U19 este Middlesbrough, iar în grupele Champions League vor participa Chelsea, Manchester City și Arsenal.

În România, campioană națională U19 este FC Viitorul, iar în grupele Champions League va participa, dacă trece de tururile preliminare, și ASA Tg. Mureș sau Steaua București.

%d blogeri au apreciat: