Connect with us

National

Federaţia Sindicatelor din Administraţie susţine acţiunile de protest spontane ale salariaţilor din ”Administraţia publică”

Published

on

Federaţia Sindicatelor din Administraţie susţine acţiunile de protest spontane ale salariaţilor din ”Administraţia publică”, prin care aceştia îşi exprimă nemulţumirea faţă de politica discriminatorie a Guvernului în privinţa salarizării diferitelor categorii de bugetari.

Sindicaliştii semnalează că în sistem sunt tensiuni care riscă să ducă anul viitor la blocarea activităţii unor instituţii. Marea majoritate a discriminărilor sunt generate de aplicarea discreţionară a prevederilor actualei legi, prin ordonanţe de urgenţă succesive fiind stabilite derogări pentru unele categorii de salariaţi. Sindicaliştii spun că perpetuarea acestor practici va duce la intensificarea acţiunilor de protest spontane până la soluţionarea revendicărilor. Ieri au continuat în mai multe judeţe grevele de avertisment ale angajaţilor Agenţiilor pentru Ocuparea Forţei de Muncă, Inspectoratelor Teritoriale de Muncă, Caselor Judeţene de Pensii şi Agenţiilor Judeţene de Plăţi şi Inspecţie Socială, instituţii din subordinea Ministerului Muncii.

sursă foto: arhivă