Connect with us

Evenimente

Festivalul de Film Istoric din Cetatea Râşnov

Timp de 11 zile – a III-a ediţie a unui eveniment care a devenit tradiție.

Published

on

Filme în premieră, documentare inedite, discuţii cu actorii şi regizorii, proiecţii în Cetate, atmosferă de epoca, prezentări de carte, concerte cu prime audiţii, expoziţii, sunt doar câteva dintre atracţiile cu care Festivalul de Film Istoric din Cetatea Râşnov îşi deschide porţile, în perioada 515 august 2011.

Timp de 11 zile, Cetatea Râşnov găzduieşte un eveniment care a devenit deja tradiţie – a III-a ediţie a Festivalului de Film Istoric. Vizitatorii vor putea asista la un maraton cinematografic cu cele mai noi şi mai valoroase filme documentare şi de ficţiune, peste 50 de filme, spectacole, dezbateri şi conferinţe pe teme istorice.

Ca o premieră, în acest an, organizatorii au decis ca selecţia de filme din cadrul festivalului să cuprindă şi câteva teme istorice importante: Opt secole de la colonizarea Cavalerilor Teutoni în Transilvania, Zidul Berlinului, Destrămarea Uniunii Sovietice, Migraţii şi colonizări, Atentatele teroriste din Statele Unite (septembrie 2001). De asemenea, vor exista momente speciale dedicate actorului Ştefan Iordache, regretatului cineast Nicholas Dimăncescu şi aniversării împlinirii a 90 de ani de către Regele Mihai I al României.

Spectatorii se vor putea bucura de concerte vocal- instrumentale de muzică veche, jazz, tango, fado şi bossanova, recitaluri de harpă celtică, vibrafon, orgă, spinetă, flaut şi violoncel, proiecţii de film mut acompaniate de muzică live, un concert aniversar dedicat Regelui Mihai, un spectacol de dans, două expoziţii de pictură şi multimedia, precum şi alte surprize.

Temele istorice vor fi prezente şi în selecţia apariţiilor editoriale din cadrul standurilor de carte de pe toată perioada festivalului.

Accesul publicului pe întreaga durată a festivalului este gratuit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: historia.ro

%d blogeri au apreciat: