Connect with us

Muzica si film

Festivalul Internaţional George Enescu

Published

on

Este ediţia cu numărul 24 şi, încă de la prima ediţie, din anul 1958, Radio România este coproducător al Festivalului. Concertul inaugural va avea loc în această seară de la ora 19 si 30 de minute la Sala Mare a Palatului şi va fi susţinut de Orchestra Filarmonicii din Berlin, avându-l la pupitru pe Kirill Petrenko. În deschiderea Festivalului se va auzi Rapsodia română nr. 2 în Re major de George Enescu, dar şi Simfonia a noua de Ludwig van Beethoven.

Desfăşurată sub genericul „Lumea în Armonie”, ediţia din acest an a Festivalului Enescu a programat, până pe 22 septembrie, 84 de concerte şi recitaluri, care vor aduce în prim-plan personalităţi marcante ale scenei muzicale româneşti şi internaţionale, însoţite de orchestre de prestigiu ce propun programe dintre cele mai diverse, muzica enesciană ocupând un loc privilegiat.

Muzica Festivalului Internaţional George Enescu va depăşi graniţele sălilor de concert prin Programul Naţional „Cantus Mundi”, care extinde proiectele muzicale ale acestuia cu peste 250 de noi micro-concerte şi recitaluri, care vor avea loc în parcuri, muzee, centre comerciale şi clădiri de birouri din toate colţurile Bucureştiului