Connect with us

Evenimente

Festivalul Internațional Shakespeare, sub semnul artei lui Robert Lepage: ”Hamlet, prințul Danemarcei”

Published

on

Ultimele două zile ale Festivalului Internațional Shakespeare se află sub semnul artei lui Robert Lepage, așteptată de o întreagă suflare teatrală românească dar și de peste hotare. Spectacolul Hamlet, prințul Danemarcei, o coproducție Ex Machina – Robert Lepage și Côté Danse – Guillaume Côté, încheie seria spectacolelor de teatru prezentate în această ediție a festivalului de la Craiova. Acesta poate fi văzut astăzi, 25 mai, de la ora 20:00, și mâine, 26 mai, la ora 21:00, la Sala Amza Pellea a Teatrului Național Craiova.

Hamlet, prințul Danemarcei invită privitorul într-o lume a aparențelor înșelătoare, unde fantomele și oamenii se întâlnesc într-o scenografie minimalistă. Luminile, umbrele și transparența joacă un rol central. Această reinterpretare metaforică a piesei shakespeariene trasează o linie fină între ceea ce este și ceea ce nu este, în capriciile minții și mișcările corpului.


Programul Festivalului Internațional Shakespeare, în aceste ultime două zile, cuprinde:

Sâmbătă, 25 mai, la Ramada Plaza, de la ora 19:00 se joacă Shakesqueer, spectacol al Teatrului Național „Marin Sorescu” Craiova, în regia lui Bogdan Georgescu, iar de la ora 20:00, la sala Amza Pellea, se joacă Hamlet, prințul Danemarcei, în regia lui Robert Lepage.

La Shakespeare Village, de la ora 17:00, A douăsprezecea noapte, de la Footsbarn Theatre din Franța, în regia lui Sadie Jemmett, iar, de la ora 22:00, concert Timpuri noi.

Duminică, 26 mai, la Casa de Cultură a Studenților, de la ora 17:00, Romeo și Julieta, în regila lui Rostyslav Derzhypilskyi, producție a Ivano-Frankivsk National Academic Drama Theater din Ucraina, de la ora 18:00, la Tipografia HUB, OPUS 1.61 – Concert Jazz, iar, de la ora 21:00, încă o reprezentație cu spectacolul Hamlet, prințul Danemarcei, în regia lui Robert Lepage.

La Shakespeare Village, de la ora 17:00, Tortive Theatre din Marea Britanie prezintă The Whirligig of Time, iar, de la ora 22:00, concert Vama.

Spectacolele outdoor și pop-up, continuă să surprindă publicul, în fiecare colț de oraș, iar cubul imersiv Shakespeare Dimensions încă maipoate fi experimentat la Promenada Craiova.

Programul Festivalului Internațional Shakespeare poate fi consultat aici, iar biletele pot fi achiziționate atât online, cât și la agenția de bilete a Teatrului Național „Marin Sorescu”, Craiova.