Connect with us

Regional

Festivalul racilor și fructelor de mare

La Slatina și Caracal

Published

on

Centrul municipiului Slatina, zona Esplanadei, va fi, la acest sfârșit de săptămână, punctul de atracție pentru iubitorii preparatelor culinare marine. Sute de kilograme de raci, creveți, caracatițe, calamari, scoici, rapane, paella, homari, red fish, doradă, guvizi, hamsii vor fi preparate pentru slătinenii pofticioși de astfel de mâncăruri.

În perioada 24-27 ianuarie, evenimentul are loc la Slatina, iar între 25-27 ianuarie festivalul ajunge și în capitala Romanaților, la Caracal, pe platoul din fața Primăriei.

Doritorii sunt așteptați să deguste meniul pe care bucătarii îl vor pregăti special pentru ei: creveți în sos de vin, creveți mari la grill, tentacule în sos, tentacule la gratar, calamar în sos diavola, frigărui fructe de mare, rapane în sos de vin, carne de scoică în sos roșu, scoici în vin, mix fructe de mare în sos, dorada la gratar, biban roșu de mare, paella cu fructe de mare, somon la gratar, raci fierți, calamari pane, scoici pane, păstrăv, rechin.

Și în Caracal, pe platoul din fața Primăriei, acelasi festival va avea loc în zilele de vineri, sâmbătă si duminică.