Connect with us

International

Fiica fostului spion dublu rus Serghei Skripal a părăsit spitalul

A fost dusă într-un loc sigur

Published

on

Fiica fostului spion dublu rus Serghei Skripal, otrăvită în Anglia, alături de tatăl ei, cu un agent neurotoxic, a părăsit, azi, spitalul unde a primit îngrijiri mai bine de o lună. Potrivit BBC, Iulia Skripal a fost dusă într-un loc sigur, în timp ce tatăl ei rămâne internat în condiţii de însănătoşire rapidă.

Cei doi au fost găsiţi leşinaţi pe o bancă la începutul lui martie, iar anchetatorii au stabilit că au fost otrăviţi cu o substanţă chimică interzisă, fabricată în fosta Uniune Sovietică.

Marea Britanie a acuzat Rusia că ar fi la originea atacului, iar guvernul Theresei May a obţinut sprijinul a peste 20 de ţări pentru cel mai mare val de expulzări de diplomaţilor ruşi, ca măsură de protest.

Moscova a negat orice implicare şi a cerut fără succes să participe la anchetă. Mediile ruse citează presa occidentală care susţine că Iulia Skripal va primi azil politic şi, împreună cu tatăl ei, o nouă identitate, posibil în Marea Britanie sau în Statele Unite, în cadrul programului pentru protecţia martorilor.