Connect with us

National

Firmele de curierat vor raporta la ANAF detalii referitoare la persoanele ce au plătit ramburs produsele comandate online

Published

on

Sursă imagine: Dan Carbunaru/facebook

Firmele de curierat vor raporta la ANAF detalii referitoare la persoanele ce au plătit ramburs produsele comandate online În căutare de bani şi cu scopul de a reduce evaziunea fiscală, guvernul a reglementat mai strict tranzacţiile cu plata ramburs făcute prin intermediul firmelor de curierat.

Acestea vor trebui să raporteze la ANAF detalii referitoare la persoanele ce au platit ramburs produsele comandate online şi implicit despre persoanele care le vând şi primesc banii. Purtatorul de cuvânt al Guvernului, Dan Carbunaru, a explicat că prevederea urmăreşte o colectare mai bună a taxelor si impozitelor:

Întrebat dacă această reglementare nu reprezintă o încălcare a prevederilor legate de protecţia datelor, Dan Cărbunaru a explicat că fiecare act normativ discutat în şedinţa de Guvern trebuie să fie însoţit de avizele necesare. El a precizat că nu există observaţii nici de la Ministerul Muncii, nici de la cel al Justiţiei, şi nici de la Consiliul Legislativ.

%d blogeri au apreciat: