Connect with us

CULTURAL

”Firul magic” – Expoziție de artă decorativă, la Muzeul Județean Gorj

Published

on

Marți, 5 decembrie, de la ora 18.00, la Muzeul Județean Gorj ”Alexandru Ștefulescu” din Târgu Jiu, va avea loc vernisajul expoziției de artă decorativă ”Firul magic”, care le aduce pe aceleași simeze pe artistele Maria Negreanu, Mariana Voicu și Mariana Frătița. Legate prin dragostea pentru textile, fire, materiale și texturi, cele trei creatoare propun lucrări profunde, cu valoare decorativă și pline de simbolistică.

Expoziția va fi deschisă publicului, până în ianuarie 2024. Curator: Dorina Cioplea-Văduva. Critic de artă: Mimi Necula.

Dorina Cioplea-Văduva, curator: ”Firul care leagă creația acestor trei artiste este cu adevărat magic. Puternic și, în același timp, fin, el este cusut, țesut sau adăugat, el susține, însăilează, atașează și decorează suprafața lucrărilor dar, mai ales, devine firul conductor prin care materia neînsuflețită primește viață și magie. Dincolo de tehnicile artistice pe care le stăpânesc și dezvoltă, artistele încarcă aceste lucrări cu simboluri, întrebări și răspunsuri existențiale, cu procupări profunde și trăiri spirituale intense.”

sursa foto: Muzeul Județean Gorj