DE ACTUALITATE

„Flautul fermecat” in concert de gala la Sala Radio

Flautul Fermecat este o poveste despre vraja muzicii, o călătorie prin stiluri şi genuri diferite, o paradă a instrumentelor şi un discurs muzical care nu a lăsat până acum rece niciun meloman, cei doi muzicieni fiind răsplătiţi cu minute întregi de aplauze în fiecare oraş în care au poposit.

Cea ce-a cincea ediţie a Turneului Naţional “Flautul Fermecat”, un proiect Radio România, cu flautistul Ion Bogdan Ştefănescu şi pianistul Horia Mihail are loc în perioada 11 – 27 iunie 2015.

Pe 24 iunie cei doi artişti vor ajunge pe una dintre scenele cele mai importante ale ţării: Sala Radio din Bucureşti, unde elevii şi studenţii de la toate specializările vor avea acces gratuit. Întâlnirea cu publicul de aici este întotdeauna o provocare şi un moment special:

“Recitalul de la București reprezintă, pentru noi, proba de foc: pe de-o parte, Sala Radio este cea mai mare sală de concert din România, cu o mie de locuri pe care ni le dorim ocupate în totalitate și de această dată, pe de altă parte, recitalul este transmis în direct, ceea ce, vrând-nevrând, îți modifică starea interioară. Simiți mii de urechi ciulite la tot ceea ce faci tu.

După reacția publicului de până acum cred că am ales un program care se potrivește perfect cu aceste momente de final de stagiune, mai ales cu cea atât de spectaculoasă de la Sala Radio”, spune Ion Bogdan Ștefănescu.

Flautul Fermecat -Pitesti-2015 2

Flautul de lemn şi celebrul Flaut de Aur Muramatsu îl vor ajuta pe Ion Bogdan Ștefănescu să redea publicului, în prima parte a recitalului, frumoase lucrări de Bach, Donizetti şi Schubert, pentru ca în a doua parte, tumultul şi diversitatea muzicii zilelor noastre să fie ilustrate cu lucrări de Bela Bartok, Caesare Giovaninni, Violeta Dinescu, Henri Mancini și Tiberiu Brediceanu, pentru care interpretul va folosi atât flautul de aur cât și flautele piccolo, alto sau bas.

Flautul Fermecat -Pitesti-2015 5

Aceste întâlniri au fermecat până acum spectatorii, cei de la Piteşti declarând:

„Cred că oamenii sunt fermecaţi! Artiştii din pasiune, ascultătorii de admiraţie! Şi mai este ceva, o legătura intimă, o forţă, divină, cum este muzica cântată, ascultată!”. „Virtuozitate, pasiune, lirism, mult suflet, în armonia unui duo perfect-Ion Bogdan Ștefănescu, Horia Mihail, doi muzicieni de excepție, răsplătiți astă seară cu aplauze pornite din inimă!”

 

Amănunte pe www.flautuldeaur.ro

Itinerar:

11 iunie 2015 – Roman – Liceul de muzic㠀“

15 iunie 2015 – Tulcea – Teatrul Jean Bart €“

17 iunie 2015 – Brașov – Sala Patria €“
18 iunie 2015 – Pitești – Casa de cultură a sindicatelor €“

22 iunie 2015 – Caracal – Teatrul Național

24 iunie 2015 – București – Sala Radio “

27 iunie 2015 – Deva – Centrul cultural Drăgan Muntean

 

 

 

Un proiect Radio România

 

Producători: Centrul Cultural Media Radio România şi Asociaţia Culturală „Accendo”

 

Co-producător: TVR 2, Radio România Cultural, Radio România Regional

Sponsori: JTI, Adegas Oil

Transportator oficial : Dacia

Parteneri: Athenee Palace Hilton, Hotel Pantex Braşov

Parteneri media: Radio România Actualităţi, Radio România Muzical, România liberă, Caţavencii, România TV, Şapte Seri, Observator Cultural, Business Review, Tango, Ziare.com, TV Accent Tulcea, agentiadecarte.ro, Media Trust.

Parteneri culturali: Orchestrele şi Corurile Radio România, Filarmonica de stat din Piteşti, Centrul cultural „Drăgan Muntean”, Asociatia Culturală DevART, Primăria din Tulcea, Teatrul “Jean Bart”, Filarmonica din Braşov, Primăria Municipiului Roman, Scoala de muzică Sergiu Celibidache din Roman, Teatrul Naţional Caracal.

%d blogeri au apreciat: