Connect with us

Regional

Fonduri europene pentru modernizarea invatamantului din Oltenia

Published

on

Cu ajutorul fondurilor europene atrase prin Programul Operațional Regional 2014-2020 de către autoritățile locale, câteva zeci de unități de învățământ preuniversitar din Oltenia oferă acum cele mai bune condiții de studiu si predare pentru elevi și cadrele didactice. 

54 de contracte, în valoare nerambursabilă de peste 38 milioane de euro, au fost semnate pentru investiții în grădinițe, școli primare și gimnaziale, săli și terenuri de sport, centre școlare pentru educație incluzivă, licee și colegii tehnologice din regiunea Sud-Vest Oltenia.

De asemenea, 6 contracte, cu o finanțare nerambursabilă de peste 31 de milioane de euro, au fost semnate de Universitatea din Craiova pentru reabilitarea și modernizarea spațiilor de învățământ din complexul facultăților cu profil electric, de la Facultatea de Educație Fizică și Sport și Facultatea de Teologie.

Un alt proiect, în valoare nerambursabilă de 2,15 milioane de euro, a fost implementat pentru dotarea spațiilor de învățământ ale Universitatii de Medicină și Farmacie din Craiova.

%d blogeri au apreciat: