Connect with us

Regional

Ford va transfera proprietatea fabricii din Craiova către Ford Otosan

Published

on

Ford a anunțat luni, 14 martie, transferul proprietății fabricii din Craiova către partenerul său strategic Ford Otosan, cel mai mare producător de vehicule comerciale din Europa, proces condiționat de aprobările autorităților relevante și ca urmare a consultărilor. Astfel, Ford face un pas semnificativ în procesul de transformare, consolidându-și și mai mult planurile sale de creștere pe piața vehiculelor comerciale (Ford Pro) și potențarea portofoliului de vehiculele electrice (Model e) în Europa.

„Acest transfer arată modul în care Ford valorifică parteneriatele sale strategice, cu privire la folosirea cât mai eficientă a resurselor existente prin investiții comune, beneficiind în același timp de experiența extinsă a Ford Otosan. Salutăm această oportunitate de a consolida parteneriatul nostru cu Koç Holdings prin Ford Otosan și de a dezvolta împreună acest joint venture. Activitatea fabricii din Craiova este un succes și considerăm că prin experiența și expertiza Ford Otosan în electrificare și vehicule comerciale aceasta poate ajunge la un nivel de dezvoltare și mai ridicat”, a spus Stuart Rowley, Președintele Ford Europa.

În același timp, Ford anunță că modelul Puma, care în 2021 a fost cel mai bine vândut autoturism Ford din Europa, va primi din 2024 o versiune complet electrică, ce se va fabrica la uzina din Craiova, iar viitoare generație a modelelor Transit Courier și Tourneo Courier va fi construită la fabrica din Craiova, începând din 2023, inclusiv în varianta electrică, din 2024.

%d