Connect with us

Fapt divers

Fostul astronaut Buzz Aldrin s-a căsătorit cu românca Anca Faur

Published

on

Fostul astronaut Buzz Aldrin s-a căsătorit cu românca Anca Faur, cu care are o relație de mai mulți ani. Ceremonia a avut loc, la Los Angeles, chiar în ziua în care Aldrin a împlinit 93 de ani.  Anca Faur este doctor în chimie și s-a născut la Deva.

„La cea de-a 93-a aniversare şi în ziua în care voi fi onorat şi de Living Legends of Aviation, sunt încântat să anunţ că eu şi dragostea mea de multă vreme, Dr. Anca Faur, ne-am căsătorit. Am fost uniţi în sfânta căsătorie, într-o mică ceremonie private, în Los Angeles, şi suntem la fel de entuziasmaţi ca nişte adolescenţi”, a scris Aldrin, pe Twitter.


Înainte de căsătoria sa cu Anca Faur, Aldrin a mai fost însurat de trei ori. Are trei copii, James, Janice şi Andrew, din prima căsătorie, cu Joan Archer.

Buzz Aldrin a fost de trei ori în spaţiu, în timpul carierei sale, şi a fost pilotul Modulului Lunar Eagle, pentru misiunea Apollo 11, din 1969. A păşit pe suprafaţa Lunii, la 19 minute după Neil Armstrong, pe 20 iulie 1969.


Dintre cei trei astronauţi, care au participat la misiunea Apollo 11, el este singurul care mai este în viaţă. A petrecut un total de 12 zile, în spaţiu, înainte de a se retrage, în 1971.

%d blogeri au apreciat: