Connect with us

Sport

Fostul baschetbalist Magic Johnson, al patrulea sportiv miliardar din lume

Published

on

Fostul baschetbalist Magic Johnson, de cinci ori campion al NBA cu Los Angeles Lakers, a atins, oficial, statutul de miliardar, conform revistei Forbes, scrie Agerpres. Cu un portofoliu de afaceri extins, Magic Johnson (64 ani) a acumulat 1,2 miliarde de dolari şi s-a alăturat clubului select de sportivi miliardari, din care mai fac parte Michael Jordan, LeBron James şi Tiger Woods.

Investiţia din compania de asigurări EquiTrust i-a adus cea mai mare parte a averii actuale lui Johnson, unul dintre jucătorii de legendă ai ligii profesioniste nord-americane de baschet (NBA), care a acumulat circa 40 de milioane de dolari, în timpul carierei lui sportive.

La ani după retragere şi după ce a dezvăluit public că este infectat cu HIV, în 1991, Johnson a cumpărat pachete de acţiuni la cele trei echipe din Los Angeles, inclusiv Los Angeles Dodgers din MLB (baseball).

În iulie, Johnson a devenit oficial coproprietar la echipa de fotbal american Washington Commanders.

După retragerea sa de pe teren, în 1996, fostul jucător a făcut investiţii în Starbucks, Burger King, 24 Hour Fitness etc. În 2012, Johnson şi partenerii săi de afaceri, inclusiv miliardarul Ron Burkle, deţineau 20 de posturi de radio, inclusiv WBLS, cel mai apreciat din New York. El deţine canalul prin cablu Aspire, care a început să fie difuzat în pieţele deservite de gigantul de cablu Comcast, în acelaşi an.

sursa: Agerpres

foto: arhivă